19 листопада – День працівників гідрометеорологічної служби

19 листопада 2021

У 2021 році відзначається 100-річчя із дня заснування національної гідрометеорологічної служби.

Важко уявити життєдіяльність країни без повсякденної цілодобової роботи гідрометеорологів. Гідрометеорологічне забезпечення та обслуговування – це кропітка робота, результати якої оцінюються щодня. Вчасні попередження синоптиків і гідрологів дають змогу запобігти лиху, мінімізувати його соціальні та економічні наслідки, головне – зберегти найдорожче: життя людей.

Злагоджена робота авіації, дорожнього транспорту, міського господарства, підприємств промисловості багато в чому залежить від професіоналізму гідрометеорологів. Особливого значення оперативна інформація гідрометеорологічної служби набуває у разі виникнення надзвичайних ситуацій як природного, так і техногенного характеру. Прогноз погоди, гідрологічного режиму, стану та врожайності сільськогосподарських культур, метеорологічних умов забруднення повітря є необхідним оперативним матеріалом для керівників і спеціалістів усіх галузей економіки та органів державного управління.

З нагоди професійного свята колектив Управління Держпраці у Миколаївській області вітає з професійним святом українських гідрометеорологів, а це, як правило, ентузіасти своєї справи. Щиро зичимо Вам і Вашим родинам міцного здоров’я, добробуту, сприятливої погоди у домівках. Нехай ваші прилади будуть справними, а прогнози погоди точними!