8 працівників ліквідованих підприємств Миколаївщини здобули право на призначення пенсії на пільгових умовах

04 червня 2021

У Миколаєві відбулося засідання  комісії з питань підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років при Головному управлінні Пенсійного фонду України у Миколаївській області, до складу  якої входить  начальник відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Миколаївській області Людмила Радченко.

Члени комісії розглянули 12 звернень мешканців Миколаївщини щодо  підтвердження страхового стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років. Колишні працівники ліквідованих підприємств Миколаївщини, відпрацювавши певний проміжок часу у несприятливих умовах праці, наразі не можуть це документально довести.

За результатами роботи комісії 8 звернень було задоволено, за 4 справами заявники отримали відмови. Причинами відмов стали відсутність переданих до архівів документів, що підтверджують слова заявників щодо виконання роботи зі  шкідливими та важкими умовами праці та засвідчують проведення роботодавцями атестації робочих місць за умовами праці.