АГРАРІЯМ БАШТАНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЯСНЕНО ЗМІСТ ТРУДОВОГО ДОГОВОРУ

08 липня 2020

Збір врожаю – це приємна та відповідальна подія. У цей період аграріям вкрай необхідні додаткові робочі руки.
Підприємці очікують від найманих осіб відповідального ставлення до дорученої роботи. Проте, таке ставлення до справи можна побачити не завжди.
Саме про чинники, які впливають на відповідальне ставлення працівника до дорученої роботи, та шляхи їх досягнення розповідав Дмитро Куруч під час зустрічей з суб’єктами господарювання аграрного сектору Баштанського району, зокрема ПП «Хлібороб-Агро», ТДВ «Баштанська райсільгосхімія», ТДВ «Зоря Інгулу», а також фізичними особами-підприємцями.
Підприємцям пояснено, що зміст трудового договору становить сукупність умов, що визначають взаємні права й обов’язки працівника та роботодавця. Задокументовані відносини підсвідомо викликають у кожної сторони договору відчуття відповідальності за взяті зобов’язання.
Посадовець пояснив, що неприпустимо доручати людині роботу без укладання трудового договору. Адже стати заручником ситуації, у якій сам себе обдурив дуже легко. Наприклад: відсутність запису у трудовій книжці позбавляє можливості засвідчити досвід роботи людини. Можна відзначити втрати обох сторін. Роботодавець не може перевірити наявність досвіду роботу претендента, а особа, яка шукає роботу, не може його довести.
На об’єктах відвідування поширено буклети з інформацією про порядок належного оформлення трудових відносин, документи, які має надавати працівник під час працевлаштування та які повинен оформляти суб’єкт господарювання щодо найманого працівника, обов’язок роботодавця щодо інформування працівників про Правила внутрішнього трудового розпорядку, наявність небезпечних та шкідливих виробничих факторів тощо.