Аграріям Первомайського району Миколаївщини наголошено на забезпечення належного оформлення трудових відносин з працівниками, дотримання законодавства з питань охорони праці та протиепідемічних заходів

28 липня 2020

На Миколаївщині  триває інформаційна-роз’яснювальна робота спрямована на формування доброчесних відносин між працівником та роботодавцем, дотримання трудових прав працівників в сфері праці та охорони праці.

Продовж другої половини  липня 2020 чимало таких заходів відбулося серед підприємців  аграрного сектору області Первомайського району Миколаївської області.

Під час інформаційно-роз’яснювальної роботи посадові особами Управління  наголошували на неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, інформували про  відповідальність, яка передбачена  за порушення законодавства про працю.

 Аграріям зауважено на важливість забезпечення проведення своєчасних ремонтів, оглядів обладнання,  машин, механізмів, проходження найманими особами  навчання з питань охорони праці, оскільки саме це є ключовим моментом у недопущенні нещасних випадків та тривалої безаварійної роботи.

В рамках недопущення поширення коронавірусної інфекції  на робочих містах посадовцями  були надані рекомендації щодо організації робіт в умовах карантину.

На об’єктах відвідування поширено буклети Управління Держпраці у Миколаївській області, у яких міститься інформація про канали зв’язку для отримання консультацій та порад з питань сфери праці.