Безпечна експлуатації теплогенераторів: на Одещині проведено технічну консультацію

13 лютого 2024

Регулярність та безпека подачі тепла в підрозділи підприємства впродовж зимнього періоду — про це говорив головний державний інспекторПівденного міжрегіонального управління Держпраці Владіслав Трофімов під час технічної консультації на робочому місці з працівниками ТОВ «Амріта» на Одещині.
Посадовець розповів про вимоги «Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском», які стосуються експлуатації і технічного обслуговування теплотехнічного обладнання теплогенераторів під час опалювального сезону.

Посадовець зазначив, що перед початком опалювального сезону необхідно провести періодичний технічний огляд обладнання під тиском у визначені терміни.

Фахівець Держпраці повідомив, що перед включенням у роботу установок сезонної дії, в тому числі, опалювального обладнання, необхідно забезпечити прочищення та перевірку справності газоходів, справності систем вентиляції, проведення технічного обслуговування приладів, а також перевірку справності контрольно-вимірювальних приладів і запобіжних клапанів.
Крім того, було підкреслено, що перед початком опалювального сезону необхідно провести поточний ремонт обладнання.