Безпечна експлуатація електрогенераторів: на Одещині проведено технічну консультацію

15 липня 2024

В умовах сьогодення виникає досить гостро виникає потреба у використанні автономних стаціонарних і пересувних джерел електричної енергії, таких як дизельні, бензинові та газові електростанції одиничною потужністю до 1000 кВт – електрогенератори.

З метою недопущення випадків виробничого травматизму під час виконання робіт з даною технікою головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління державної служби з питань праці Вікторія Михайлюк провела технічну консультацію на базі Подільського районного відокремленого підрозділу ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ».

Під час заходу присутнім повідомили, що працівники, які експлуатують, або обслуговують електрогенератори, повинні мати групу з електробезпеки не нижче II. Працівники, яким надано право самостійного підключення/ відключення електрогенератора до/від електромереж, повинні мати групу з електробезпеки не нижче III.

Окремо наголошено на недопущенні до роботи працівників, які не пройшли відповідне навчання з питань охорони праці. Крім того, обговорили основні принципи психосоціальної підтримки на робочому місці.