Безпечна експлуатація електрогенераторів: з працівниками комунального підприємства на Одещині проведено технічну консультацію

07 червня 2024

З метою недопущення випадків виробничого травматизму головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Вікторія Михайлюк провела технічну консультацію на робочому місці з працівниками КП “Красноокнянський комунальник” щодо безпечної експлуатації електрогенераторів.


Інспектор повідомила, що генератор необхідно розміщувати ззовні будівлі (бажано під навісом) або в окремому технічному просторому приміщенні з працюючою вентиляцією і можливістю провітрювання. Відстань від генератора до суміжних об’єктів (будівель, стін з вікнами, автомобілів тощо) має складати мінімум 6 метрів. Допускається встановлення електрогенератора біля суцільних негорючих стін (без вікон) на відстані не менше 1 метра.


Інспектор наголосила на недопущенні до виконання робіт в електрообладнанні осіб, які не пройшли відповідне навчання та перевірку знань з питань охорони праці та електробезпеки.


Крім того, звернуто увагу на використання спеціального одягу та інших засобів індивідуального і колективного захисту працівників комунальних установ. У свою чергу, обговорили вимоги безпеки праці під час земляних робіт по обслуговуванню водоканалізаційних мереж.