Безпечна експлуатація газового господарства: на Одещині проведено технічну консультацію

24 липня 2024

Під час технічної консультації з працівниками та керівництвом ТОВ «Оператор ГТС України» головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Костянтин Слабенко ознайомив присутніх з питаннями безпечної експлуатації газового господарства.


Фахівець зазначив, що для ефективної експлуатації газового обладнання необхідні систематичні навчання та перевірка знань працівників підприємства. Регулярні тренування, вивчення процедур евакуації, використання засобів індивідуального захисту – це підвищує рівень підготовки працівників до швидкого та адекватного реагування на нештатні ситуації.


Посадовець підкреслив необхідність контролю за станом та обслуговуванням обладнання, регулярних перевірок герметичності та несправності систем, встановлення аварійних клапанів та датчиків витоку – все це важливі аспекти безпеки експлуатації газового обладнання.


Інспектор наголосив на необхідності систематичного аналізу ризиків під час виконання газонебезпечних робіт, посилення уваги до аварійних ситуацій, що мимоволі виникають з викидами газу, пожежами, вибухами і т.д. Такий аналіз дозволяє виявити можливі місця аварій та розробити плани щодо їх мінімізації та зменшення.


Під час зустрічі виникло багато запитань, на які фахівець Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надав кваліфіковані відповіді.