Безпечна експлуатація газового господарства: з працівниками обласної дитячої лікарні на Одещині проведено превентивний захід

17 липня 2024

Під час технічної консультації головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Держпраці Олександр Соколов ознайомив присутніх з питаннями безпеки під час експлуатації газового господарства, забезпечення та використання засобів індивідуального захисту, безпеки під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання.

Інспектор підкреслив, що систематичні навчання та перевірка знань працівників закладу необхідні для ефективної експлуатації газового обладнання. Працівники газового господарства мають бути добре підготовлені до дій у разі аварійних ситуацій. Регулярні тренування, вивчення процедур евакуації, використання засобів індивідуального захисту, усе це,  підвищує рівень підготовки працівників до швидкого та адекватного реагування на нештатні ситуації.


Посадовець пояснив, що необхідно систематично аналізувати ризики під час виконання газонебезпечних робіт, звертати увагу на аварійні ситуації, які мимоволі виникають з викидами газу, пожежами та вибухами. Такий аналіз дозволяє виявити можливі місця аварій та розробити плани щодо їх мінімізації та зменшення.