Безпечне використання агрохімікатів: на Одещині проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу

23 травня 2024

Головний державний інспектор Євген Крикунов провів превентивний захід з керівництвом та працівниками СВК «БОРИСІВСЬКИЙ». Фахівець Держпраці звернув увагу присутніх на основні заходи охорони праці та промислової санітарії під час роботи з агрохімікатами: доступності, транспортування, наявності на тарі етикеток, зберігання, застосування та ін.


Під час технічних консультацій на робочих місцях розглянули основні вимоги Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві в частині транспортування, зберігання та застосування пестицидів.
Транспортування, зберігання та застосування пестицидів потрібно здійснювати з дотриманням вимог Закону України «Про пестициди і агрохімікати» та інших нормативно-правових актів.


Не дозволяється у темний час доби здійснювати роботи, пов’язані з транспортуванням аміаковмісних мінеральних добрив, приготуванням розчинів, змішуванням їх та внесенням у ґрунт. Заборонено транспортувати разом різні види пестицидів, хімічна взаємодія яких у разі порушення герметичності упаковки може спричинити займання.


Також не варто перевозити пестициди та протруєне насіння разом із біологічними засобами захисту рослин, харчовими і кормовими продуктами та іншими вантажами, а також із людьми. У машинах, які застосовуються для роботи з пестицидами, усі з’єднання магістралей переміщення пестицидів (фланці, затички, штуцери, ніпелі, люки тощо) повинні мати ущільнювальні прокладки.