Безпека експлуатації обладнання під тиском — з цим добре ознайомлені працівники одеського підприємства з виробництва холодильного та вентиляційного устаткування

09 серпня 2023

Експлуатуючи обладнання, що працює під тиском, необхідно постійно додержуватись вимог охорони праці. Про це нагадують фахівці Південного міжрегіонального управління Держпраці, спілкуючись з працівниками різних підприємств регіону.

Виробничо-комерційна фірма «КРІОПРОМ» товариства з обмеженою відповідальністю експлуатує обладнання, що працює під тиском, задля виробництва промислового холодильного та вентиляційного устаткування. Колектив фірми добре обізнаний з вимогами законодавства стосовно експлуатації даного обладнання, однак з профілактичною метою фахівці Держпраці Владіслав Трофімов та Іван Єргієв зустрілися з керівництвом, начальниками дільниць та робітниками підприємства.
Посадовці нагадали та вкотре роз’яснили працівникам правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, згідно з НПАОП 0.00-1.81-18. Також під час зустрічі інспектори звернули увагу на організацію безпечної експлуатації та ремонту обладнання під тиском, а також розглянули додаткові вимоги до балонів: необхідність технічного огляду балонів та їх безпечної експлуатації.

В ході заходу представники Південного міжрегіонального управління Держпраці проконсультували підприємців з питань запобігання нещасним випадкам на виробництві, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 337 «Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві». Також, акцентували увагу на використанні працівниками засобів захисту під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, а також систематичному проведенні обов’язкових медичних оглядів та атестації робочих місць.