Безпека під час аварійного відключення світла: на Одещині проведено технічну консультацію

25 жовтня 2024

Інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провела технічну консультацію на робочих місцях на підприємстві машинобудівної галузі.

На заході працівникам нагадали про безпеку під час аварійного відключення світла, а саме:
-якщо раптово відключили електроенергію, насамперед потрібно припинити роботу вантажопідіймальних кранів;
-припинити у разі зникнення електропостачання роботи верхолазні та на висоті, зокрема, з робочих платформ приводних колисок і колисок для підіймання працівників вантажопідіймальними кранами;
-персонал повинен негайно зупинити й відключити обладнання під тиском у випадках, передбачених виробничою інструкцією.

Під час аварійного відключення роботодавці використовують автономні електростанції. Автономні електростанції експлуатуються відповідно до настанови з експлуатації підприємства-виробника. Вони мають бути оснащені контрольно-вимірювальними приладами, пристроями захисту та автоматики.

Схеми їх підключення до електромережі споживачів мають унеможливлювати подачу напруги від автономної електростанції до електромережі 0,22—0,38 кВ електропередавальної організації. Автономну електростанцію підключають до електромережі споживача за допомогою автоматичного вмикання резервного живлення або вручну. Умова – наявність блокувань між комутаційними апаратами, що унеможливлюють одночасну подачу напруги в мережу споживача й у мережу електропередавальної організації.