Безпека праці під час виконання робіт: на Миколаївщині проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу

16 липня 2024

В рамках проведення превентивної роботи та зменшення виробничого травматизму головним державним інспектором Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Юрієм Лебедєвим проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу на КП ММР «Миколаївводоканал».


Під час заходу обговорено порядок організації та забезпечення функціонування нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки. Запропоновано шляхи ефективного додержання технічних заходів безпеки праці та при збиранні, очищенні та розподіленні та відведенні води.


Окремо привернуто увагу до здійснення виробничої діяльності комунальним підприємством миколаївської Міської Ради в умовах дії правового режиму військового стану при впровадженні новітніх технологій та використання рішень з поліпшення громадянам міста Миколаєва щодо забезпечення водою та водовідведенням.


Також на заході розглянуто питання безпеки праці при виконання робіт в замкнутому просторі. Роботи у замкненому просторі, у тому числі колодязях, люках та відстійниках мають проводитись винятково кваліфікованим персоналом, який забезпечений всіма необхідними засобами індивідуального захисту.


До робіт у замкненому (обмеженому) просторі, у тому числі колодязях, люках, відстійниках тощо допускаються працівники, які:
– пройшли навчання та перевірку знань з безпечного ведення робіт;
– пройшли медичний огляд та не мають протипоказань до виконання такого виду робіт;
– забезпечені спецодягом, спецвзуттям, засобами індивідуального захисту, контрольно-вимірювальними приладами та сигналізаторами шкідливих та небезпечних факторів навколишнього середовища.


Перед початком робіт у каналізаційних колодязях, відстійниках, зливних ямах необхідно провести аналіз загазованості на наявність шкідливих та небезпечних речовин та при необхідності забезпечити їх вентиляцію (перед спуском у колодязь необхідно упевнитись у відсутності шкідливих газів за допомогою переносного газоаналізатора або опусканням запаленого шахтарського ліхтаря).