Безпека праці в освітній установі: на Миколаївщині проведено технічну консультацію

28 серпня 2024


Збереження життя і здоров’я людини є найважливішим напрямом державної політики в сфері охорони праці. Для сучасного виробництва характерні швидка зміна технологій, оновлення обладнання, впровадження нових процесів і матеріалів, які недостатньо вивчені з точки зору негативних наслідків їх застосування. З метою популяризації культури охорони праці головним державним інспектором Південного міжрегіонального управління Держпраці Дмитром Іваськевичем проведено технічну консультацію у Миколаївському коледжі економіки та харчових технологій.


Під час заходу фахівець управління розповів, що безпека виробничих процесів формується завдяки політиці підприєсмва, яка спрямована на застосування технічно справного обладнання та устаткування. Також важливим пунктом є допуск до роботи працівників, які пройшли навчання з питань охорони праці. Саме цим принципам необхідно навчати студентів коледжу.


Окремо на консультаціє приділено увагу питанням:
1. Попередження випадків травматизму;
2. Впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці
3. Застосування засобів індивідуального захисту;
4. Своєчасність проведення інструктажів;
5. Проходження навчання і перевірку знань з питань охорони праці

Інспектор підкреслив, що систематичні навчання і перевірка знань працівників та проведення якісних інструктажів підвищує рівень підготовки працівників до швидкого та адекватного реагування на нештатні ситуації.