Безпека роботи в зерносховищах: з працівниками сільськогосподарського підприємства на Одещині проведено превентивний захід

20 серпня 2024

З метою недопущення випадків виробничого травматизму головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Держпраці Вікторія Михайлюк провела технічну консультацію на робочих місцях з працівниками ФГ «Нива».


На заході обговорено питання охорони праці під час післязбирального оброблення та зберігання зернових, зернобобових та круп’яних культур, а також безпечне виконання вантажно-розвантажувальних робіт із зерном та іншими сипучими продуктами.


Присутнім повідомили, що післязбиральне оброблення зерна у приміщеннях зерносховищ дозволено виконувати лише за умови наявності окремих спеціальних відділень для протруєння, очищення, сушіння та зберігання зерна, оснащених системою аспірації.


Крім того, особливу увагу інспектор звернула на використання спеціального одягу та інших засобів індивідуального, колективного захисту працівників під час виконання сільськогосподарських робіт.
Фахівець Держпраці наголосила на недопущенні до виконання робіт осіб, які не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці відповідних законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.