Безпека співробітників ТОВ «ЕПІЦЕНТР К» під увагою посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області

06 березня 2018

Принципове питання – збереження життя та здоров’я працівників – визначитися з моделлю і планомірністю організації охорони праці. Ця теза стала однією з ключових під час візиту посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області до ТОВ «ЕПІЦЕНТР К».

Великий спектр послуг підприємства (роздрібна торгівля будівельними матеріалами, товарами для оздоблення оселі, меблями, товарами для дому, побутовою хімією, автотоварами, товарами для саду та городу, дитячими товарами тощо; надання послуг з крою пиломатеріалів, збору корпусних меблів та інше; експлуатації різноманітної складської техніки) та чисельний склад персоналу стали підставою для візиту  фахівців управління Держпраці у Миколаївській області у розширеному складі.

З доповідями до присутніх виступили посадові особи структурних підрозділів управління Держпраці у Миколаївській області: відділу в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку, відділу з питань гігієни праці, відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг, відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів.

Під час заходу було визначено вимоги чинного законодавства, що регулюють відносини між роботодавцем та працівниками, з питань охорони праці та з питань додержання законодавства про працю. Надано рекомендації щодо запровадження ризик-орієнтовного підходу в організації охорони праці, використання ефективних способів застосування вимог законодавства про працю, додержання  трудових прав працівників.

Посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області  рекомендовано особам відповідальним за стан охорони праці ТОВ «ЕПІЦЕНТР К» звернути увагу на  чинники виробничих небезпек притаманних складському господарству, а також виробництву корпусних меблів. Йшлось про аспекти  дотримання норми навантажень при складуванні вантажів та проведення безпечних вантажно-розвантажувальних  операцій.

Мова не оминула вимог законодавства про працю в частинах дотримання вимог прийняття та звільнення з роботи, нарахування та виплати заробітної плати.

Також, присутніх ознайомлено з порядком забезпечення пільг та компенсацій за важкі та шкідливі умови праці, забезпечення працівників засобами ЗІЗ, проведення попередніх та періодичних медичних оглядах для працівників певних категорій.

Наприкінці заходу обговорено плани щодо майбутнього покращення організації охорони праці на ТОВ «ЕПІЦЕНТР К».