Безпека вантажно-розвантажувальних робіт у фокусі уваги фахівців управління Держпраці у Миколаївській області

15 лютого 2018

Організація виконання  вантажно-розвантажувальних робіт, створення належних, безпечних і здорових умов праці. Саме про це йшлося під час семінар-наради на   ТОВ Миколаївське підприємство «Термінал-Укрхарчозбутсировина».

Ініціатором  заходу виступило управління Держпраці у Миколаївській області.

На початку заходу було розглянуто вжитті організаційні заходи підприємства направлені на забезпечення безпеки співробітників. Керівник підприємства запевнив, що працівники забезпечені спеціальним одягом та спецвзуттям, засобами  індивідуального захисту, а також пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці щодо безпечного ведення робіт.

Посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області визначили коло вимог з питань охорони праці, які вимагають  особливої  уваги уповноважених осіб підприємства.

Так, поверхні місць проведення вантажно-розвантажувальних робіт, повинні бути рівні, мати тверде, рівне покриття. Освітленість повинна створювати  швидке й легке розрізнення об’єктів. Для проходу працівників на робоче місце для безпечного пересування повинні бути передбачені тротуари, містки, які повинні бути справні, розраховані на робоче навантаження і застосовуватися відповідно до свого призначення. На місцях проведення вантажно-розвантажувальних робіт повинна забезпечуватися можливість руху транспортних засобів, засобів механізації та працівників без зустрічей і перетинань технологічних потоків.

Підсумовуючи захід, Юрій Пензул, головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді та транспорті та зв’язку, нагадав присутнім про пріоритет життя і здоров’я працівників щодо результатів виробничої діяльності підприємства.