Братський район: семінар-нарада щодо додержання трудових прав та гарантій кожної людини

04 червня 2018

Вимоги законодавства з питань праці, охорони та гігієни праці розглядались під час семінар-наради з керівниками сільськогосподарських підприємств, головами фермерських господарств, головами сільських та селищних рад Братського району.

Захід відбувся за сприяння управління Держпраці у Миколаївській області та Братської райдержадміністрації.

Відповідно до порядку денного розглядалися питання:

  • порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками. Відповідальність роботодавців за порушення законодавства з питань праці;
  • порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці. Надання пільг та компенсацій за роботу із шкідливими та важкими умовами праці.
  • ринковий нагляд – забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам.

Присутнім на семінар-нараді роз’яснено, що інформаційно-роз’яснювальна робота,  яку проводить управління Держпраці у Миколаївській області, є ключовим напрямком роботи у формуванні дієвого діалогу з підприємцями та громадянами на шляху до реалізації найбільш ефективних способів дотримання норм законодавства про працю, охорону та гігієну праці.

У виступах посадових осіб Управління  зазначалося, що вони готові надати готові надати консультації і правову допомогу всім охочим суб’єктам господарювання та громадянам в межах своїх повноважень. Було підкреслено, що така допомога надається на безоплатній основі.