Будівельників зон відпочинку «Чорноморська коса» та «Очаків» проінформували про порядок оформлення трудових відносин та заходи протидії виробничим ризикам

05 березня 2020

В Очаківському районі Миколаївщини активно здійснюються роботи з відновлення споруд після зими та дії природних стихій, а також нове будівництво об’єктів для відпочинку. Так, під час інформаційного рейду у зони відпочинку «Чорноморська коса», «Очаків» посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області зафіксували проведення покрівельних, кам’яних, оздоблювальних робіт, земляних робіт для влаштування у майбутньому басейну  тощо.

Посадовці Управління мали можливість поспілкувалися з працівниками як то кажуть  «без краваток». Під час спілкування з’ясовували умови допуску працівників до роботи,  організаційні питання у сфері охорони праці.

Аналізуючи отриману інформацію, фахівці Держпраці  пояснювали умови формування доброчесних відносин між працівником та роботодавцем, визначили права та обов’язки сторін трудових відносин, надали рекомендації щодо відновлення трудових прав.

Присутнім на об’єктах будівництва акцентували увагу на організацію безпечного проведення робіт, визначали виробничі ризики та заходи щодо їх мінімізації,   повідомили про наслідки нехтування особистою безпекою.

Зазначимо, інформаційна кампанія – це чудова можливість для суб’єктів господарювання та  громадян з’ясувати питання щодо належного оформлення трудових відносин та безпечної організації робіт. Вона триватиме упродовж 2-20 березня 2020 року.

Управління Держпраці у Миколаївській області запрошує  всіх охочих скористатися можливістю та  розв’язати проблемні питання у сфері праці  у цей період.