Чотири представники малого бізнесу Миколаївщини виконали вимоги Управління Держпраці щодо належного оформлення трудових відносин з найманими особами

30 липня 2021

Інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській області  на об’єктах торгівлі харчовими продуктами у Миколаєві та Кривому Озері виявили  факти залучення  фізичними особами – підприємцями найманих осіб без належного оформлення трудових відносин.

Представники малого бізнесу використовували незадекларовану працю осіб на тимчасових об’єктах, зокрема з продажу сезонних овочів, а також на об’єктах постійної торгівлі – магазинах.

За результатами заходів підприємці працевлаштували 4 осіб, які їм допомагали здійснювати господарську діяльність. Водночас підприємці отримали від інспекторів праці попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю, відповідно до якого  у випадку вчинення такого порушення повторно протягом двох років фізична особа-підприємець буде оштрафований у розмірі 30 мінімальних зарплат за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.

«Якщо суб’єкт господарювання, незалежно від виду та обсягів діяльності, форми власності, залучив до роботи найману особу, він має  уклади з нею трудовий договір», – з коментаря Олександра Передрія, інспектора праці Управління Держпраці у Миколаївській області.