Дії спрямовані на усунення умов виникнення небезпек на підприємствах АПК

11 липня 2017

З метою  попередження травматизму та професійних захворювань працівників в приміщенні Первомайської філії ДП «Миколаївський ЕТЦ» відбулась  нарада з керівниками та фахівцями з охорони праці підприємств АПК та СКС Первомайского, Врадіївського районів області.

Організаторами наради стали головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області Пісчанський В.В., начальник відділу з питань праці трудових відносин та зайнятості УСЗН    Первомайської міської ради Ширяєва О.В.,   експерт з питань охорони праці Первомайського ВД ФССНВ Орлянський О.А.

Велика кількість аварій, нещасних випадків і виробничих травм на підприємствах агропромислового комплексу  спричинені недоліками машин і технологічного устаткування, браком технічних засобів безпеки, незадовільним рівнем організації виробництва.

 «Агропромислова галузь за статистикою одна з найтравмонебезпечніших в країні. Визначити джерела небезпек, розробити заходи спроможні усунути умови виникнення небезпек і застереження працівників від необережних дій такими повинні бути результати сьогоднішнього  зібрання», – відкриваючи нараду, зазначив Владимир Пісчанський.

Для пошуку зазначених рішень до порядку денного наради було включено питання:

  • підготовки та проведення підприємствами зернозбиральних робіт в поточному році;
  • підготовки мехтоків зерноприйомних пунктів до переробки зернових;
  • безпечного проведення робіт по внесенню в ґрунт агрохімікатів;
  • забезпечення організації та здійснення контролю за проведенням попередніх та періодичних медичних оглядів працівників, які виконують роботи з пестицидами та агрохімікатами.

Учасники заходу мали можливість обмінятись власним досвідом та думками щодо підвищення рівня промислової безпеки.

Нарада завершилась визначенням пріоритетних напрямків подальшої роботи щодо організації належних відносин між роботодавцем і працівником з питань безпеки, гігієни праці та виробничого середовища.