Дмитро Куруч: працівник має знати свої трудові права та вміти їх реалізувати

25 вересня 2018

Такими  словами  розпочав інформаційно-роз’яснювальний заходів інспектор праці  управління Держпраці у Миколаївській області Дмитро Куруч під час зустрічі з трудовим колективом ТОВ “Богданівський плодорозсадник” (27 осіб).

Проводячи паралелі між реаліями трудових відносин та «аксіомами» чинного трудового законодавства,  Дмитро Куруч  вказав на необхідність підвищення рівня знань вимог законодавства про працю.

Присутнім було підкреслено, що лише за умови належного оформлення трудових відносин сторони можуть розраховувати на правовий захист своїх прав.

Під час зустрічі на обговорення підіймались питання щодо дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, особливостей застосування праці жінок та неповнолітніх на сільськогосподарських підприємствах.

Серед іншого учасників заходу повідомили про інформаційний простір, який формує управління Держпраці у Миколаївській області в області, направлений на  поширення знань про найбільш ефективні способи дотримання норм законодавства про працю, захист і поновлення трудових прав працівників.