До опалювального періоду готуємось влітку: з працівниками котельні Одеського Сіті-Центру «Котовський» проведено технічну консультацію

02 липня 2024

Про регулярність та безпеку подачі тепла споживачам теплової енергії впродовж зимнього періоду говорив головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Олександр Соколов під час технічної консультації з працівниками котельні Одеського Сіті-Центру «Котовський».

У заході взяли участь працівники обслуговуючої організації ПП “ТЕХНОБУД-СЕРВІС ЮГ”.

Своєчасне проведення ремонтних і профілактичних робіт на теплотехнічному обладнанні котельні необхідно для безпечного проходження опалювального сезону.

З цього приводу інспектор пояснив: перед включенням у роботу установок сезонної дії, в тому числі, опалювальних котлів, необхідно забезпечити прочищення та перевірку справності газоходів, систем вентиляції, контрольно-вимірювальних приладів і запобіжних клапанів, а також провести технічне обслуговування приладів.

Посадовець зазначив, що перед початком опалювального сезону необхідно провести  періодичний  технічний огляд  обладнання під тиском у терміни,  визначені експлуатаційними документами виробника.

Інспектор підкреслив: якщо за умов виробництва неможливо надати обладнання під тиском для огляду в зазначений термін, роботодавець зобов’язаний надати його достроково або припинити експлуатацію.

Посадовець зазначив, що перед початком опалювального сезону необхідно провести поточний ремонт газового обладнання котелень.