До Всесвітнього дня охорони праці: роз’яснення фахівця у радіоефірі

04 квітня 2018

У прямому ефірі передачі «На всі сто» радіо ««FM Миколаїв» (92 FM)  (03.04.2018) начальник відділу експертизи умов праці управління Держпраці у Миколаївській області Людмила Радченко розповіла про пільги та компенсації за роботу із важкими та шкідливими умовами праці.

Слухачі отримали відповіді на запитання, що стосуються:

права на пільги та компенсації за роботу у важких та шкідливих  умовах праці,

права на пенсію за віком на пільгових умовах,радіо

права на отримання щорічної додаткової відпустки за роботу в шкідливих умовах праці та за особливий характер роботи;

права на доплати до тарифної ставки за роботу у несприятливих умовах праці.

Під час ефіру радіоведучий Андрій Тюренков спрямував розмову на висвітлення питань щодо правових  підстав надання на підприємстві (організації)  зазначених  пільг та компенсації.

Людмила Радченко роз’яснила, що регулювання відносин між роботодавцем і працівниками в сфері реалізації прав на здорові та безпечні умови праці, а також прав на пільги та компенсацій за роботу у несприятливих умовах праці, передбачає проведення атестації робочих місць за умовами праці. Відповідальність за своєчасне та якісне проведення атестації покладається на керівника підприємства (організації). Якщо вона не проводиться або проводиться невчасно, роботодавець може бути притягнутий до адміністративної відповідальності.

Слухачам було запропоновано звертатися до фахівців відділу експертизи умов праці  управління Держпраці у Миколаївській області для отримання консультацій щодо регулювання взаємовідносин працівника та роботодавця в частині реалізації своїх прав на здорові та безпечні умови праці.