До Всеукраїнського тижня права у боротьбі за додержання трудових прав громадян управління Держпраці у Миколаївській області звертається до кожного громадянина

08 грудня 2017

У перший тиждень грудня 2017 управління Держпраці у Миколаївській області спрямувало максимальні зусилля для забезпечення обізнаності населення області у реалізації конституційних прав громадян на працю, на належні, безпечні і здорові умови праці.

Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається на честь проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

З метою забезпечення додержання та поваги до прав і свобод людини й громадянина в сфері праці, а також з метою запобіганню їх порушенню фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області протягом цього тижня проводяться інформаційні мобільні заходи, під час яких доноситься інформація про трудові права та гарантії громадян.

Відлік нового витку підвищення обізнаності громадян у своїх трудових правах  розпочався у Арбузинському районі та поступово охоплював території Кривоозерського, Доманівського районів, міст: Южноукраїнськ, Вознесенськ та Миколаїв.

Мешканцям області розкривається інформація про правила встановлені державою щодо поведінки роботодавців і найманих працівників на ринку праці, можливості особи звернутися до управління Держпраці у Миколаївській області за захистом порушених щодо неї трудових прав та законних інтересів. Разом з цим, громадянам  надаються наочні матеріали з інформацією про державні гарантії трудових прав, переваги легальної зайнятості.

Постійна робота мобільних груп фахівців управління Держпраці у Миколаївській області дозволяє поступово змінити ставлення працездатного населення щодо можливості реалізації своїх трудових прав, переведення їх у правову площину, дає зрозуміти кожному працівнику, що держава турбується про додержання прав працівників та забезпечує їм відповідний захист та підтримку.