Доманівська централізована бібліотечна система Миколаївської області – базовий майданчик для удосконалення знань трудового законодавства

01 вересня 2017

До просвітницького осередку Доманівського району, а саме Доманівської централізованої бібліотечної системи Миколаївської області, для висвітлення інформаційного блоку щодо додержання трудових прав громадян,  в частині забезпечення державних гарантій в оплаті праці, надання основної, додаткової, соціальної відпусток, завітали інспектори праці управління Держпраці у Миколаївській області.

Ознайомитись з інформацію з приводу передбачених законодавством про працю прав та гарантів робітників мали можливість як співробітників закладу, так і випадкові зацікавлені читачі.

Під час заходу присутнім  було повідомлено, що мінімальна заробітна плата розраховується на місячній або погодинній основі. На підприємствах для працівників, які працюють з місячними окладами, має дотримуватись як мінімальна державна гарантія мінімальна місячна заробітна плата, а для працівників з погодинною оплатою (годинними тарифними ставками) — мінімальна заробітна плата в погодинному розмірі. Також, визначено основні наявні проблемні питання у сфері оплати праці, зокрема дотримання «відчутних» міжкваліфікаційних співвідношень в оплаті праці, своєчасність виплати заробітної плати.

Так як на практиці виникає чимало питань щодо застосування правових норм, які регулюють різні види відпусток, Іван Гусаров, інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області, деталізував умови та підстави відповідно до яких працівнику надається той чи інший вид відпустки. Разом з цим, роз’яснив порядок розрахунку розміру заробітної плати за час перебування у відпустці.

Зустріч у бібліотеці завершилась відповідями інспектора праці на порушені проблемні питання учасників заходу.