Доманівський район: належне оформлення трудових відносин на сільськогосподарських підприємствах

10 жовтня 2018

У відділі агропромислового розвитку Доманівської райдержадміністрації, за ініціативою управління Держпраці у Миколаївській області, відбулась семінар-нарада для керівників сільськогосподарських підприємств на тему «Легалізація зайнятості громадян під час виконання осінньо-польових робіт».

Той факт, що у сільській місцевості роботи здебільше виконуються за усною домовленістю не є новиною. Водночас зазначений факт є ганебним явищем, що спричиняє злидні серед членів територіальної громади та змушує працездатне населення шукати кращої долі за кордоном.  Зазначені та інші негативні фактори, що спричиняє незадекларована праця, утворюють прірву в українській економіці, з якої важко знайти вихід. Саме до таки думки схиляв інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області, визначаючи актуальність теми заходу.

Під час семінару-наради було роз`яснено питання, що регулюють умови укладення трудових договорів та їх можливий зміст. Також було доведено до присутніх інформацію про порядок належного оформлення трудових відносин, визначено вимоги стосовно допущення до виконання робіт щойноприйнятих працівників.

Наприкінці заходу фахівці управління Держпраці у Миколаївській області надали вичерпні відповіді на питання учасників семінару-наради.