Дотримання вимог безпеки під час здійснення гірничого виробництва: проведено інформаційну консультацію на Миколаївщині

26 вересня 2023

Головні державні інспектори відділу гірничого нагляду Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Бутенко Валерій та Милько Віталій , здійснили профілактичне відвідування ПрАТ «Микитівський гранітний кар’єр» з метою інформування щодо дотримання вимог безпеки під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом. Добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю є нелегким процесом та потребує певних умінь, навичок і звісно ж відповідних заходів безпеки.

Під час заходу інспекторами та працівниками підприємства були розглянуті питання щодо виконання геолого-маркшейдерських робіт, безпечного виконання гірничих робіт.

Зазначено, що підприємство повинно виконувати маркшейдерські роботи для забезпечення найбільш повного та комплексного використання родовищ корисних копалин, ефективного та безпечного ведення гірничих робіт, охорони надр та вести встановлену геологічну та маркшейдерську документацію.

Звернули увагу на те, що забороняється розробка родовищ корисних копалин без своєчасного та якісного геологічного та маркшейдерського забезпечення гірничих робіт, а також без проведення обліку стану та руху запасів та втрат корисних копалин.