Директор КП Первомайської міської ради “Флора”: «Під час озеленення м.Первомайська будуть додержані трудові права та гарантії молодих працівників»

17 квітня 2018

З настанням весни комунальними службами проводиться облагородження, озеленення території населених пунктів. Зазначена робота має сезонний характер, тому на весні виникає більша потреба у  садівниках, працівниках з ландшафтного дизайну. Здебільше вимоги до таких працівників не високі, головне, щоб людина була відповідальна та мала бажання навчатися та працювати. Між тим, важливо організувати роботу з озеленення так, щоб жоден працівник, незалежно від віку, статі та досвіду роботи, не отримав травм, погіршення самопочуття, захворювання під час трудової діяльності. Саме обговоренню зазначених питань була присвячена семінар-нарада на Комунальному підприємстві Первомайської міської ради “Флора”, організаторами якої виступили посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області.

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області Володимир Пісчанський  звернув увагу керівництва підприємства на небезпечні та шкідливі виробничі фактори, зокрема отруєння пестицидами та ядохімікатами, які використовуються для протравлення посівів та розсади зелених насаджень, поранення гострими ручними інструментами (сапи, лопати, ножиці для обрізки кущів, коси тощо), теплові удари та опіки, дорожньо-транспортні пригоди, які мають місце під час  роботи біля автодоріг.

Присутнім було повідомлено про цьогорічний девіз Всесвітнього дня охорони праці – «Захищене та здорове покоління», а також наголошено на важливість дотримання трудових прав та гарантій встановлених державою для молодих працівників, що спрямовані на формування здорового покоління працівників. Разом з цим, акцентовано увагу на необхідності під час розподілу робіт врахування факторів ризику, з якими стикатимуться молоді працівники у трудовій діяльності, та покладеної відповідальності, що обумовлена досвідом роботи та  віком працівника.

Наприкінці заходу було зазначено, що превентивні заходи управління Держпраці у Миколаївській області, зокрема до Дня охорони праці, спрямовані на підвищення компетенції щодо виробничих ризиків та професіоналізму серед працівників, упорядкування і розвиток системи організації охорони праці серед роботодавців.