Дитяча творчість допомагає у дотриманні вимог охорони праці на підприємствах Миколаївщини

23 квітня 2018

Суб’єкти господарювання Миколаївщини з різною штатною чисельністю підтримали пропозицію посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області щодо розміщення експозиції робіт учасників Всеукраїнського конкурсу охорона праці очима дітей на підприємствах.

Так, малюнки – агітації до виконання вимог охорони праці та анотації безпечних методів роботи – прикрашають навчальні класи з охорони праці ПАТ «Миколаївобленерго», філії “ЮГЦемент” ПРАТ “Дікергофф Цемент Україна”, КП «Корабел», ТОВ «СТИВІДОРНА КОМПАНІЯ НІКМЕТ-ТЕРМІНАЛ».

Незвичний спосіб піднесення інформації про охорону праці, викликає бажаний результат, зокрема зацікавленість працівників, що в свою чергу сприяє формуванню відповідного світогляду працівників до власної безпеки під час трудової діяльності.

«Наявні стенди з охорони праці звичні оку працівників. Вони перестають привертати їх увагу. Після того, як було оновлено куточки з охорони праці малюнками дітей, все змінилось. Сам малюнок є безцінним джерелом інформації щодо вимог безпеки. Зацікавившись авторським сприйняттям вимог безпеки, працівник переводить увагу до стенда з охорони праці. А це перемога – «перезавантаження» ставлення працівників до вимог охорони праці», – зазначив у інтерв’ю Володимир Федченко, заступник генерального директора з охорони праці та пожежної безпеки ПАТ «Миколаївобленерго».