Дитячий відпочинок 2021: забезпечення безпеки діяльності дитячих оздоровчих закладів Миколаївщини

25 червня 2021

Дитячий літній оздоровчий сезон у самому розпалі.  Станом на 25 червня   2021 року 7 закладів Миколаївщини отримали позитивний висновок обласної комісії  з перевірки готовності та дотримання умов безпеки життєдіяльності дітей в дитячих оздоровчих закладах, утвореної при Миколаївській облдержадміністрації.

Контроль з боку комісії, до складу якої входять представники  Управління Держпраці у Миколаївській області, департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, Державної установи «Миколаївський обласний лабораторний центр» Міністерства охорони здоров’я України, Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, має на меті забезпечити  безпеку перебування дітей та роботи персоналу в дитячих оздоровчих закладах продовж літнього сезону. Ризики травматизму, отруєння, виникнення пожеж тощо мають бути усунуті або мінімізовані.

Для того, щоб отримати позитивний висновок 6 закладів дитячого оздоровлення продовж травня – червня  опрацьовували зауваження комісії. За результатами проведеної роботи комісією визначене суттєве покращення забезпечення стану безпеки в будівлях, ігрових майданчиках, реалізації заходів протипожежної та техногенної безпеки. Зокрема суб’єктами господарювання були встановлені додаткові поруччя на других та третіх поверхах житлових корпусів, проведено облаштування території та пляжних ділянок, повністю завершена робота з підрізання сухих дерев та гілок, відповідальні особи пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці тощо.

Наразі ще 2 заклади дитячого оздоровлення у Рибаківці та Очакові знаходяться на  завершальному етапі усунення зауважень комісії. Рішення щодо їхньої  готовності до початку роботи буде прийнято на наступному тижні.