Економічні методи управління охороною праці розглядалися на ТОВ «Южно-Бугський кар’єр»

23 червня 2018

На передні Дня молоді, 21 червня 2018 року,  відбулась зустріч фахівців управління Держпраці у Миколаївській області та співробітників ТОВ «Южно-Бугський кар’єр».

Мета заходу:  сприяння підприємству у використанні економічних методів управління охороною праці, створення сприятливого середовища для підвищення фахового і кваліфікаційного рівня працівників, зокрема молодих.

Під час зустрічі йшлось про повноту виконання вимог визначених у дозвільних документах у галузі охорони праці,  дотримання технічних інструкцій заводу виробника щодо експлуатації машин та обладнання, а також виконання своєчасних ремонтів та технічного обслуговування виробничих потужностей підприємства.

Молоді працівники, особи віком від 18 – 24 років, у своєму  прагненні змінити світ на краще не помічають ризиків, які їх підстерігають на виробництві. Саме таку думку посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області висловили під час заходу.

З огляду на зазначене, присутнім було зауважено  на порядок допуску працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки, зокрема молодих та новоприйнятих працівників.

 Так, новоприйняті на підприємство працівники після навчання та перевірки знань з питань охорони праці та первинного інструктажу на робочому місці до початку самостійної роботи повинні під керівництвом досвідчених, кваліфікованих працівників пройти стажування протягом не менше 2-15 змін або дублювання протягом не менше шести змін. Стажування проводиться за програмами для конкретної професії, які розробляються на підприємстві відповідно до функціональних обов’язків працівника і затверджуються роботодавцем.

Захід завершився обговоренням заходів з охорони праці, які запроваджено на підприємстві.