ТОВ «Евері» поділилось досвідом ефективної профілактики виробничого травматизму працівників

05 травня 2018

У ТОВ «Евері»  відбувся круглий стіл  присвячений обговоренню організації гідних і безпечних умов праці для працівників, зокрема  молодих співробітників.

Участь у заході прийняв начальник відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області Сергій Джігімон.

ТОВ «Евері»  – провідне підприємство Групи компаній ОRЕХIМ. Підприємство займається прийманням, зберіганням і перевалкою рослинних олій з автомобільного та залізничного транспорту на водний транспорт. Середня облікова кількість працівників складає 225 осіб, з них 7% складають молоді працівники.

Захід розпочався з визначення досягнень підприємства. У 2017 році термінал “Евері” успішно пройшов процедуру сертифікації на відповідність системи менеджменту якості підприємства вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2015. На підприємстві застосовуються сучасні технології, що зменшують втручання людини у виробничі процеси. Система організації охорони праці ґрунтується на попереджені негативного впливу виробничих небезпек.

У своєму виступі Сергій Джігімон зазначив, що застосування організаційної моделі у сфері охорони праці, яка має проактивний принцип, є значним кроком на шляху до збереження життя та здоров’я працівників. Разом з цим,  підтримуючи ефективну систему менеджменту у сфері охорони праці, необхідно приділяти увагу людині як особистості.

Присутні  визначили негативні наслідки які несуть за собою виробничі травми. Телісне ушкодження,  яке молода людина отримує на початку свого трудового життя, може призвести до довгострокових порушень її здоров’я, через що вона не зможе бути активним членом суспільства та не скористається набутими під час навчання знаннями.

Підсумовуючи захід начальник служби охорони праці Лілія Господарик розповіла присутнім про стан охорони праці на підприємстві та надала інформацію  про профілактичні заходи запроваджені задля попередження і запобігання травматизму на робочих місцях.