Фахівець Держпраці привітав молодь Кривоозерського ліцею № 38 з прийдешнім Днем студента та розповів, як правильно оформлювати трудові відносини з роботодавцем

21 січня 2022

Напередодні Дня студента у Кривоозерському ліцеї № 38  відбувся відкритий урок  за участі державного інспектора Управління Держпраці у Миколаївській області Сергія Бучка.

Сергій Бучко розпочав урок з привітань зі святом та побажань молоді знайти справу, яка буде приносити задоволення та фінансовий дохід.

Посадовець розповідав про переваги виконання роботи за трудовим договором, негативні наслідки незадекларованої праці, різницю виконання роботи за трудовим  та цивільно-правовим договорами. Окрему увагу приділив  трудовим правам, передбаченим законодавством про працю, для неповнолітніх осіб та порядку  допуску працівника до роботи.

Час, що залишився, був присвячений обговоренню моментів, пов’язаних із захистом трудових прав працівника, що не має досвіду роботи, перед роботодавцем.

Фахівець Держпраці сам сів за парту та у відвертій розмові обговорив з присутніми  проблеми, з якими стикається молодь під час  працевлаштування, та роль першого місця роботи в трудовій діяльності людини.