Фахівці Південного міжрегіонального управління Держпраці проводять заходи та роз’яснюють тематику і напрямки Всесвітнього Дня охорони праці

08 квітня 2024

Головний державний інспектор Держпраці Владіслав Трофімов провів технічну консультацію з колективом ТОВ «Профіт КСК» на Одещині.
Посадовець пояснив працівникам підприємства, що зміна погодних умов значно впливає на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я працівників.

Приклади професійних ризиків, які посилюються зі зміною клімату, включають тепловий стрес, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища, збільшення трансмісивних захворювань і підвищений вплив хімічних речовин.

Під час заходу зазначено, що неприпустимо допускати нещасні випадки на виробництві. Необхідно систематично підвищувати увагу працівників і керівництва підприємства до питань безпеки й гігієни праці, постійно вдосконалювати систему управління охороною праці та впроваджувати найефективніші практики, щоб забезпечити безпеку на виробництві.

Обговорили питання психосоціальної підтримки працівників на робочому місці. Інспектор підкреслив, що психологічно здорові працівники – ознака здорового робочого середовища. Коли навчання навичкам психологічного відновлення та управління стресом є основою діяльності установи, працівники відчувають, що їх цінують і підтримують, а це також впливає на підвищення рівня їхньої психологічної стійкості та продуктивності в умовах такої надзвичайної кризи, як війна. Це може врятувати життя, запобігти травмуванню на роботі, зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію і продуктивність, а також бути фактором додаткової привабливості для шукачів роботи та інвесторів.