Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області змоделювали головам сільський рад та ОТГ наслідки неналежної експлуатації систем газопостачання топкових та котелень

12 грудня 2017

Складові стабільної роботи котелень і топкових,  здійснення необхідних  заходів,  спрямованих  на  запобігання виникненню аварій  та  надзвичайних  ситуацій під час використання газового обладнання стали головними питаннями семінар-наради, що відбулась у Вознесенській райдержадміністрації.

Участь у заході прийняли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області, Вознесенській райдержадміністрації, голови сільський рад та ОТГ  Вознесенського району, керівники бюджетних установ району.

Об’єкти підвищеної небезпеки за певних обставин можуть створити загрозу виникнення аварії. Саме тому, під час заходу особливу увагу було зосереджено на  розгляді заходів направлених на запобігання  виникненню аварій.

Посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області визначили присутнім вимоги, що застосовуються до персоналу котелень, зокрема до роботи у котельні та топкові допускаються особи не молодші 18 років, які пройшли спеціальне навчання і мають посвідчення кваліфікаційної комісії з правил безпеки систем газопостачання. Також, зазначили на вимоги  щодо  улаштування освітлення приміщень котелень та топкових, технічної експлуатації систем газопостачання.

 Присутнім було наведено приклади аварій, що стались в країні на об’єктах підвищеної небезпеки, їх причини та наслідки.