Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області сфокусували увагу керівництва ПП «Компанія «Надежда» на забезпеченні промислової безпеки

27 грудня 2017

Нещодавно відбувся робочий візит фахівців управління Держпраці у Миколаївській області до ПП «Компанія «Надежда».

Зазначимо, що виробничий об’єкт ПП «Компанія «Надежда» (с. Синюхин Брід, Первомайського району) налічує 20 одиниць надземних посудин об’ємом 200 м3 для зберігання вуглеводневого газу.

Мета робочого візиту: визначення стану додержання законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки  на підприємстві  з високим ступенем ризику.

Під час заходу було перевірено повноту дотримання правил, вимог та умов обумовлених дозвільною документацією. Визначено безпечність виконання робіт під час зливально-наливальних операцій на паливо роздавальному пункті, рівень викидів забруднюючих речовин, в тому числі під час технологічного процесу, у виробниче середовище, надійність застосування  газоурівнювальної системи.

Окрему увагу посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області приділили порядку проведення очистки резервуарів, елементів газоходів, а також укомплектованості якісними засобами індивідуального захисту працівників підприємства.

Співробітники ПП «Компанія «Надежда» продемонстрували обладнання, яке застосовується під час перевірки загазованості підземних комунікацій, повідомили про запроваджений технічний нагляд за дотриманням його належного стану.

Обговорення, також, торкнулось  питання щодо системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення. Зазначалось,  що суб’єкт господарювання повинен документально фіксувати будь-які аварії. Докладна інформація про обставини, які призвели до аварії, та про всі вжиті дії з мінімізації негативного її впливу повинна як можна скоріше доводитись до управління Держпраці у Миколаївській області.