Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області взяли участь у засіданні круглому столі з питань попередження нещасних випадків на виробництві

24 січня 2018

Про заходи щодо профілактики виробничого травматизму, йшлося під час круглого столу  посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області з представниками TOB «МИКОЛАЇВГАЗ ЗБУТ». Одним з ключових завдань служби охорони праці на підприємстві – це сформувати у працівника високий рівень особистої культури безпеки праці. Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області Сергій Джігімон зазначив, що лекційні заняття, навчальні тренування на підприємстві повинні розроблятися з урахування всіх можливих подій, які встановлені в процесі аналізу небезпек. Під час навчання необхідно ставити  за мету не тільки засвоєння  інформації з питань охорони праці, а також формування навичок  у працівників своєчасно застосовувати її на практиці.

Директор TOB «МИКОЛАЇВГАЗ ЗБУТ» Наталія Левченко підтримала думку Сергія Джігімона та додала, що керівники підприємства усіх ланок усвідомлюють свою відповідальність за життя та здоров’я працівників. У планах керівництва містяться наміри щодо активізації проведення підвищення кваліфікації працівників з питань охорони праці.

Під час заходу зазначалось, що з урахуванням складних погодних умов, що наразі спостерігаються на території області, важливо сконцентрувати увагу працівників на вимогах безпеки та особистої обережності не лише під час виконання посадових обов’язків, а й у  вільний від роботи час.

Наприкінці засідання  круглого столу було розглянуто вплив мотивації на дотримання безпеки праці серед працівників. Визначено умови та фактори, що впливають на формування мотиваційної направленості персоналу.