Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області підтримали роботодавців у прагненні належного додержання трудового законодавства

26 січня 2018

Вимоги законодавства про працю повинні виконувати всі суб’єкти господарювання, які використовують найману працю.  Саме про чинні нормативно-правові акти України з питань праці розповів інспектор праці управління Держпраці у Миколаївській області Сергій Бучко під час семінару для посадових осіб фермерських господарств. Семінар проходив на базі  управління Агропромислового розвитку  Кривоозерської райдержадміністрації.

Роботодавцям було надано інформацію про послідовність дій під час оформлення  трудових відносин з найманими працівниками, встановлені квоти щодо працевлаштування осіб з інвалідністю та осіб, які мають додаткові гарантії у сфері працевлаштування, права та державні гарантії інвалідів, жінок, неповнолітніх, які знаходяться у  трудових відносинах.

Жваве обговорення учасників викликали питання, що стосуються оплати праці, зокрема обчислення розміру заробітної плати працівників для забезпечення її мінімального розміру, нарахування сум допомоги за листками тимчасової непрацездатності.

Присутнім було визначено умови, за яких допускається  зміна істотних умов праці працівника. Зазначалось, що у разі зміни істотних умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Захід завершився словами вдячності з боку представників суб’єктів господарювання адже можливість вільного спілкування на важливу тематику була дуже актуальна.