Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області взяли участь у нараді проведеної у Миколаївському слідчому ізоляторі

30 січня 2018

Забезпечення додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці. Саме таку тему підняв на обговорення головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області Дмитро Іваськевич   на  нараді у Миколаївському слідчому ізоляторі.

Під час наради увага зверталась на виконання необхідних профілактичних заходів відповідно до обставин, що змінюються. Зазначалось, що оптимізація збору та використання даних з охорони праці  дає змогу усунення причин, що призводять до нещасних випадків, професійних захворювань.

Серед заходів направлених на виконання вимог законодавства з питань охорони праці увагу сфокусовано на:

створення безпечних умов праці;

забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, спецодягом, спецвзуттям, в тому числі і теплим та іншими засобами індивідуального захисту;;

проведення навчань та перевірки знань з питань охорони праці працівників;

своєчасне проведення інструктажів з охорони праці на робочому місці;

проведення благоустрою території установи, дотримання у належному стані будівель та споруд;

безпечну експлуатацію виробничого обладнання та устаткування;

організацію пропаганди безпечних методів праці.

Враховуючи специфіку роботи співробітників Миколаївського слідчого ізолятору було зауважено на обов’язковому додержанні режиму праці та відпочинку, приділенні уваги до емоційного стану працівників.