Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області вдосконалили знання щодо додержання вимог трудового законодавства співробітників відділу культури, національностей та релігій Арбузинської РДА

01 лютого 2018

Про пільги та гарантії працюючих жінок, надання відпустки при звільненні, оплату листків непрацездатності та інше йшла мова під час семінару у відділі культури, національностей та релігій Арбузинської райдержадміністрації.

Ініціатор семінару: посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час заходу зазначалось, що працююча жінка, яка має дитину, є нормою сьогодення. Державою створено певні пільги та гарантії для жінок, що дають можливість поєднувати працю із материнством. Між тим, серед роботодавців спостерігається дискримінація у працевлаштуванні жінок. На супротив цьому явищу у Україні зростає кількість грантових програм, проектів спрямованих на реалізацію бізнесового самовираження жінок.

Поряд з державними пільгами та гарантіями для працюючих жінок, учасникам  семінару було надано інформацію про порядок нарахування допомоги по тимчасовій непрацездатності. Змодельовані приклади розрахунку допомоги за листком непрацездатності дали змогу учасникам семінару розібратись в особливості  визначення його розрахункових складових, а також зорієнтували у строках виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності.

Присутнім було роз’яснено особливості надання відпустки при звільненні працівника. Зазначалось, що у разі звільнення працівника, незалежно від підстав, йому має бути виплачено компенсацію за всі невикористані дні щорічних відпусток згідно зі статтею 24 Закону України «Про відпустки».

Продовж семінару посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області було надано рекомендації щодо застосування вимог законодавства про працю.