Фахівці управління Держпраці у Миколаївській провели семінар-нараду для представників АПК Арбузинського району

08 лютого 2018

В Арбузинській райдержадміністрації Миколаївської області відбулась семінар-нарада з  керівниками сільськогосподарських підприємств, головами фермерських господарств, головами сільських та селищних рад Арбузинського району.

Тема заходу: запобігання випадкам виробничого травматизму під час проведення весняно-польових робіт.

Ініціатор: управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час заходу зазначалось, що у березні-квітні  значно зростають обсяги та інтенсивність виконання відповідних технологічних операцій, пов’язаних із посівною кампанією, зокрема, зростає кількість осіб, що беруть участь у виробництві, у тому числі, за рахунок тимчасово залучених, збільшується кількість залученої техніки, тривалість сільськогосподарських робіт протягом доби тощо.

У зв’язку з цим, саме у цей період необхідно посилити роботу направлену на створення безпечних та нешкідливих умов праці, проведення інструктажів та навчання працівників правилам безпечного виконання робот.

Причинами  настання нещасних випадків на підприємства агропромислового комплексу є:

– порушення трудової та виробничої дисципліни;

– порушення Правил дорожнього руху;

– порушення вимог безпеки праці під час експлуатації транспортних засобів та обладнання;

– не дотримання вимог безпеки під час засновування добрив та пестицидів.

Присутнім було зауважено на обов’язковості проведення експертизи умов праці. Повідомлено про мету та строки проведення  атестації робочих місць за умовами праці.

Слід зазначити, що захід в Арбузинському районі  був першим у графіку проведення районних семінарів-нарад з питань весняно-польових робіт управління Держпраці у Миколаївській області. Загалом по області протягом лютого 2018 року відбудеться 19 семінарів-нарад.