Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області розглядали особливості проведення атестації робочих місць за умовами праці співробітникам НУК ім..адм.Макарова

09 лютого 2018

Своєчасне і належне проведення атестації робочих місць за умовами праці є надійною основою для здійснення заходів, направлених на виявлення реальної дії шкідливих і небезпечних факторів на робочих місцях, поліпшення умов праці та соціального захисту працівників за роботу у важких та шкідливих умовах праці. Саме таку тему піднімала для обговорення Юлія Пономарьова, інспектор праці відділу з питань експертизи праці управління Держпраці у Миколаївській області, на зустрічі зі співробітниками Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова.

Для того, щоб визначити, в яких умовах працює людина, необхідно провести атестацію її робочого місця. Встановлення факту зайнятості працівника  в шкідливих умовах праці зумовлює проведення в установі заходів щодо ліквідації або мінімізації впливу того чи іншого виробничого фактора, надання пільг та компенсацій працівнику.

Юлія Пономарьова ознайомила присутніх з нормативно-правовими актами, відповідно до яких проводиться  атестації робочих місць за умовами праці. Також, звернула увагу на відповідність найменувань професій у трудових книжках Класифікатору професій ДК 003-2010 та Списків №1 та №2 на пільгове пенсійне забезпечення.