Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області під час наради на ФГ «Основа» представили найліпші макети формування злагоджених трудових взаємовідносин

18 квітня 2018

На ФГ «Основа», с.Романова Балка Первомайського району, відбулась нарада присвячена розгляду організації взаємостосунків між працівником та роботодавцем.

Участь у заході прийняли посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області, управління соціального захисту населення Первомайської РДА, співробітники господарства.

«Багато питань потребують нашої уваги. Ми просуваємося у вирішенні проблем, коли є взаєморозуміння як з боку роботодавця, так й з боку працівника», – сказав на початку заходу Вадим Ярмульський, головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час заходу обговорювалися права та обов’язки сторін трудових відносин. Так, працівники повинні дотримуватися правил  внутрішньо трудового розпорядку, інструкцій з охорони праці та безпечного ведення робіт, якісно виконувати покладені на них обов’язки. У свою чергу, роботодавець повинен забезпечити додержання усіх трудових прав найманих осіб.

Також, мова йшла про те, що формування злагодженого колективу обумовлено однаковим ставленням, тобто справедливість на всіх рівнях вертикалі управління господарством, та дотриманням трудових прав  кожного його члена.

Розглядаючи структури колективу за віковою складовою, Вадим Ярмульський  відзначив важливість застосування практики «наставництва» досвідчених працівників над щойно прийнятими на роботу. Саме такий підхід дозволяє спеціалістам, які мають невеликий досвід роботи, глибше зрозуміти виробничі процеси та сформувати, таку жадану, свідомість з питань охорони праці.

Наприкінці заходу було винесено пропозиції керівництву господарства щодо формування серед працівників ініціативи в аналізі виробничих небезпек та свідомої позиції стосовно значення та місця здорових і безпечних умов праці. Завдяки таким діям, виявляючи зацікавленість, заохочуючи працівників, а головне реалізуючи запропоновані ними заходи, які спрямовані на поліпшення  стану умов та гігієни праці, роботодавець впевнено крокуватиме до досягнення нульового показника виробничого травматизму.