Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області на ТОВ «НИКРОС» наголосли на необхідності посилення уваги до електробезпеки у осінньо-зимовий період

22 жовтня 2018

Питання електробезпеки стали головною темою зустрічі Валерія Брижатого, заступника начальника відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці управління Держпраці у Миколаївській області, та керівництва ТОВ «НИКРОС».

Під час заходу мова йшла про те, що з настанням перших осінніх заморозків постає потреба опалення виробничих, офісних та побутових приміщень підприємства. Не є секретом, що для забезпечення теплом працівників на підприємствах використовуються опалювальні прилади, такі як: електрообігрівачі, печі, каміни. У результаті чого в осінньо-зимовий період різко збільшується кількість пожеж та випадків травм, які спричинені дією електричного струму. Тому важливо завчасно провести заходи направленні на забезпечення безпеки електрогосподарства підприємства.

Валерій Брижатий навів керівництву ТОВ «НИКРОС» інформацію про події, які  несе за собою неналежна експлуатація електромережі, та нещасні випадки, причиною яких стала дія електричного струму.

У настановах посадової особи управління Держпраці у Миколаївській області зазначалося про необхідність дотримуватися допустимого навантаження на електромережу під час експлуатації електрообладнання, а також проведення планових оглядів, ремонтів електроустаткування, заземлюючих пристроїв.

Наприкінці зустрічі фахівцем управління Держпраці у Миколаївській області було наголошено на необхідності забезпечення належного технічного стану електроприладів, які використовуються для обігріву виробничих, офісних та побутових приміщень, та недопущення використання саморобних чи несправних електрообігрівачів на підприємстві.