Фахівці Управління Держпраці у Миколаївській області обговорили з роботодавцями Арбузинського району питання протидії незадекларованій праці

05 лютого 2020

В Арбузинці відбувся семінар для суб’єктів господарювання з питань детінізації зайнятості. Захід  пройшов на базі Арбузинської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості.

Спікер семінару: інспектор праці Управління Держпраці у Миколаївській області Валентина Драчук.

Під час заходу присутнім повідомили про негативні наслідки, які несе собою незадекларована праця. Зокрема, зазначалося про створення недобросовісної конкуренції на ринку товарів та послуг, відсутність довіри з боку інвесторів та впевненості у прийдешньому дні працівника та роботодавця тощо.

  Валентина Драчук звернула увагу на переваги офіційного працевлаштування, розповіла про заходи, які здійснюються територіальними органами Держпраці спільно з Пенсійним фондом України, Державною податковою службою, органами місцевого самоврядування у напрямку детінізації зайнятості.

З присутніми було проведено  інтерактив щодо складання трудового договору. Учасники заходу розв’язували ситуаційні завдання щодо визначення умов  трудового договору з урахування віку, статі та очікувань найманої особи. При цьому, умови трудового договору мали задовольняти роботодавця та не суперечити вимогам чинного законодавства про працю.