Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області допомагають відстояти права працівників на пільгову пенсію

16 листопада 2017

До управління Держпраці у Миколаївській області за допомогою щодо підтвердження стажу роботи в шкідливих умовах праці звернувся чоловік, який у  минулому працював на підприємстві у несприятливих умовах праці.

На нинішній день чоловік, досягнувши віку 54 років, збирає документи для оформлення пенсії. Проте, стикнувся з перепоною: підприємство, де він працював, не надало колишньому працівнику довідки про пільговий характер роботи за Списком №1.

Для визначення питання щодо права колишнього працівника на пільгову пенсію, фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області було проведено інспекційне відвідування підприємства.

Під час проведення інспекційного відвідування з’ясовано, що на підприємстві атестація на робочих місцях за умовами праці проведена відповідно до встановленого чинним законодавством порядком, між тим, у кадрових документах не було зазначено записів   щодо отримання  пільг та компенсацій за роботу у шкідливих та важких умовах праці. Даний факт не давав можливості підтвердити права працівника на пільговий характер роботи.

Проаналізувавши документи архіву підприємства, зокрема матеріали атестації робочих місць за умовами праці, табелі обліку робочого часу, інспекторами праці управління Держпраці у Миколаївській області встановлено підстави для  надання працівнику довідки про пільговий характер роботи.

По завершенню інспекційного відвідування підприємство без зволікань направило зазначену довідку колишньому працівникові.