Фахівці управління Держпраці у Миколаївській області розкрили ключові компоненти зміни пріоритетів у трудовій зайнятості населення Вознесенщини

28 листопада 2017

У минулу п’ятницю у  Вознесенському міськрайонному центрі зайнятості інспекторами праці  управління Держпраці  у Миколаївській області проведено семінар  на тему: «Легальна зайнятість – гарантія  трудових відносин» та «Державні гарантії для працівників з інвалідністю».

Участь у заході прийняли шукачі роботи та спеціалісти центру зайнятості.

На початку заходу присутніх було ознайомлено з секторами економіки, у яких найбільше фіксується застосування праці працівників без належного оформлення, віковими групами неформально зайнятих працівників та основними формами прояву  незадекларованої праці в Україні.

Інспекторами праці управління Держпраці у Миколаївській області було наголошено на наслідках, які провокує незадекларована праця та ключові компоненти держави у стратегії подолання незадекларованої праці. Так, було зазначено, що ефективна практика припинення незадекларованої праці залежить не тільки від контрольної діяльності управління Держпраці у Миколаївській області разом з соціальними партнерами, але й від формування у громадян поваги до себе через відстоювання своїх трудових прав.

Разом з цим, підкреслено на  необхідність  формування у роботодавців розуміння про те, що особи з обмеженими фізичними можливостями можуть виконувати трудові обов’язки так само як здорові, а іноді і краще. Для осіб з обмеженими фізичними можливостями шлях до професійного успіху ускладнений не лише вадами здоров’я, а й існуючим   психологічним сприйняттям з боку оточення. Саме тому державою передбачені певні гарантії для такої категорії робітників.