Фахівці Управління довели інформацію про заходи профілактики захворювання на коронавірус до великих роботодавців сфери торгівлі Миколаєва

28 лютого 2020

В рамках всеукраїнської кампанії щодо недопущення інфікування коронавірусом та поширення захворювання серед населення посадові особи відділів з питань гігієни праці та експертизи умов праці  Управління Держпраці у Миколаївській області провели зустріч з керівництвом та працівниками супермаркету «МЕТRО Кеш енд Кері Україна».

Робота у супермаркеті об’єднує працівників різних професій: продавців, касирів, оброблювачів м’яса та риби, декораторів, фахівців з персоналу, розробників програмного забезпечення, інженерів, маркетологів, професіоналів фінансової та юридичної сфери, менеджерів, спеціалістів з ціноутворення, закупівель, планування, комунікацій, продажів та багато-багато інших. До того ж, кожен день супермаркет відвідують чимало покупців. З огляду на зазначене ризик інфікування на  коронавірус Covid-19 є дуже високий.

Визначаючи швидкість поширення вірусу та наслідки хвороби, посадові особи Управління визначили симптоми, притаманні захворюванню, а саме: головний біль, кашель, лихоманка та утруднення дихання, в деяких випадках – діарея або кон’юнктивіт.

Присутніх запросили не ставити під загрозу власне життя та здоров’я, а також життя та здоров’я оточуючих людей. При наявності зазначених симптомів повідомляти адміністрацію торговельного центру та звертатися до лікаря.

Серед працівників супермаркету розповсюджено інформаційні матеріали про поширення хвороби та заходи щодо профілактики захворювання.

Додатково: аналогічні заходи відбулися в магазинах 2 торгових мереж  Миколаєва.