Фахівцями управління Держпраці у Миколаївській області акцентовано увагу керівників закладів освіти Арбузинського району на безпечній експлуатації виробничих об’єктів

14 листопада 2017

Днями фахівці управління Держпраці у Миколаївській області ініціювали нараду з керівниками загальноосвітніх навчальних та дошкільних закладів  Арбузинського району щодо забезпечення належного стану охорони праці та безпечної експлуатації виробничих будівель та споруд.

Передусім посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області зауважили на організації безпечної експлуатації об’єктів потенційної небезпеки, зокрема котелень. Мова йшла про джерела небезпеки, які за певних умов (аварії, порушення режиму експлуатації тощо) можуть стати причиною виникнення нещасних випадків. Присутнім, також, було доведено нормативно-правові акти, якими регламентовано порядок забезпечення безпечної експлуатації виробничих об’єктів.

На нараді зазначалось, що забезпечення виконання заходів щодо безпечної експлуатації будівель і споруд закладів освіти потребує значної уваги,  адже вони знаходяться у тісному  зв’язку зі збереженням здоров’я та життя дітей і співробітників зазначених закладів.

Учасниками наради, також, розглядались питання забезпечення безпечної експлуатації електроустановок, трудового законодавства, в частині внесення змін у колективний договір.

*Зазначимо, що аналогічні заходи управлінням Держпраці у Миколаївській області проведено в шкільних та дошкільних закладах освіти у Кривоозерському, Вознесенському, Веселинівському, Доманівському районах Миколаївщини.